Izdvojeni izbornik
Projekti
Kontakt

Pišite nam na adresu:

info@rc-zagreb-medvedgrad.hr

The Esplanade
Mihanovićeva 1
10000 Zagreb

kalendar
Voda 2013/2014
08.03.2017.

Rotary klub Zagreb Medvedgrad je u suradnji sa Sekcijom za fotografiju ULUPUH-a izdao kalendar VODA – WATER 2013/2014 povodom ulaska Republike Hrvatske u Europsku Uniju. Stoga kalendar započinje danom 1. srpnja 2013., datumom službenog pristupanja Republike Hrvatske u Europsku Uniju. Za rotarijansku zajednicu svaki početak srpnja značajan je i zato što označava početak rotarijanske godine.

Rotary klub Zagreb Medvedgrad započeo je svoju djelatnost u rotarijanskoj godini 2008./2009. koja je proglašena rotarijanskom godinom Vode. Kao osnovna tema klupskog rada voda je viđena kao počelo iz kojega sve proistječe te kao opće dobro od temeljnog značenja za život.

"Voda je zajedničko nasljedstvo i njenu vrijednost moraju svi poznavati. Zadatak je svakoga da s vodom gospodari i da je brižljivo koristi. Voda ne zna za granice. To je jedan, zajednički izvor, koji traži međunarodnu suradnju.” Europska povelja o vodi

Fotografije u ovom kalendaru su autorski zaštićena umjetnička djela fotografa označenih kod pojedine fotografije. Pravo na korištenje ovih fotografija odobreno je Rotary klubu Zagreb Medvedgrad vezano za humanitarni karakter ovog projekta VODA – WATER 2013/2014. Sva prava na fotografije zadržavaju autori fotografija te se bez njihovog izričitog pisanog odobrenja ne smiju koristiti.

Koncept kalendara - Luka Mjeda

Autori fotografija - Denis Gržetić, Toni Hnojčik, Damir Klaić Ključ, Dražen Lapić, Tomislav Marić, Ratko Mavar, Karmen Orlić, Dag Oršić, Tomislav Rastić, Nenad Reberšak, Walter Sirotić, Tomislav Šmider, Maja Strgar Kurečić