Izdvojeni izbornik
Projekti
Kontakt

Pišite nam na adresu:

info@rc-zagreb-medvedgrad.hr

The Esplanade
Mihanovićeva 1
10000 Zagreb

Humanitarna regata
Veliki uspjeh projekta ‘Jedrite uz Rotary za Zakladu hrvatskih športaša’
28.12.2022.

Ovaj tjedan predstavnici našeg kluba uručili su Dudi Šimencu, predsjedniku zaklade, ček na sakupljni iznos od 186.261,72 kn u ovom, do sada, najvećem humanitarnom projektu za Zakladu, a i za naš klub. Sva prikupljena novčana sredstva namijenjena su Zakladi hrvatskih sportaša koja pomaže sportašima, najčešće sportskim zaslužnicima koji su nakon aktivne karijere dospjeli u tešku materijalnu i životnu situaciju.

U sklopu 91. izdanja kultne Mrdujske regate krstaša održano je humanitarno jedriličarsko natjecanje pod geslom 'Jedrite uz Rotary za Zakladu hrvatskih sportaša'. Zahvaljujući sponzorstvu ACI-ja sa šest jedrilica tipa ClubSwan 36, svesrdnoj pomoći JK Labud kao organizatora Medruje, u ulozi skipera bili su trofejni hrvatski jedriličari: Tonči Stipanović, Šime i Mihovil Fantela, Filip Jurišić, Palma Čargo kao i veliki Ivica Kostelić. Kako bi humanitarna akcija imala i dodatni simbolični pečat vrhunskog sporta, pobrinuli su se ostali trofejni sudionici: veslač Tomislav Smoljanović, streljašica Snježana Pejčić, košarkašica Antonija Sandrić (djev. Mišura), džudašica Barbara Matić te karataši Ivan i Anđelo Kvesić. Oni su, zajedno s predstavnicima sponzora, bili raspoređeni na šest jedrilica. U odličnom raspoloženju i po vrlo povoljnom vjetru, posade su jedrile punom jedrima. Humanitarnu regatu 'Jedrite uz Rotary za Zakladu hrvatskih sportaša' medijski su promovirali Sportske Novosti i Sportska televizija, a opći je zaključak da ovaj događaj, koji je inicirao sedmerostruki stolnoteniski olimpijac Zoran Primorac, treba nastaviti na dobrobit korisnika sredstava Zaklade. 

Zahvaljujemo našim sponzorima (Amelicor/Klimaoprema, Orbico Grupa, Europosredovanje, OTP Banka, HOO, HTZ Fond za zaštitu okoliša i tvrtka Viva) koji su pomogli realizirati ovu vrijednu akciju.